Nabi navigation header

Heidi Put

Ik wil graag dat je
je gezien, gehoord,
begrepen en
gewaardeerd voelt.

Wie is Heidi?

Ik ben geboren in 1969, als jongste uit een gezin van 4 kinderen. Zoals de meeste kinderen heb ik mijn jeugd eerst als 'normaal' ervaren, om er later achter te komen dat ieder gezin toch zijn problemen heeft en dat ieder kind de opvoeding in eenzelfde gezin vaak heel anders beleeft. Dus wat betekent 'normaal'? Gelukkig mag ik zeggen dat ik in mijn jeugd zeker liefde, vrijheid en overvloed heb gekend. Op zich dus vrij zorgeloos, maar toch waren er ook bij ons veel spanningen in het gezin en heb ik van thuis uit veel overtuigingen en gedragspatronen meegekregen die soms helpend waren, maar vaak ook niet. Maar dat inzicht kwam pas veel later.


Onderwijs

Mijn professionele loopbaan is gestart in het basisonderwijs. De eerste 20 jaar heb ik voornamelijk gewerkt als klasleerkracht. Ik deed dit met veel liefde en plezier. Rond mijn 40ste kreeg ik de kans om zorgleerkracht te worden op school. Ik startte met een opleiding tot zorgcoördinator aan de KHLIM in Hasselt, niet wetende dat dit een enorme ommekeer zou brengen in mijn leven op vlak van persoonlijke groei. Na 2 jaar studie en veel leerverslagen schrijven, besefte ik dat ik totaal niet wist wie ik was en dat hetgene wat ik zag mij totaal niet aanstond. Van een ontnuchtering gesproken! Ik wist dat ik hiermee verder moest en ben dan gestart aan de 3 jarige HIVO opleiding in Hasselt (Hogere Instituten voor Opvoedkunde). Onze leergroepbegeleider was een psychologe en samen met haar gingen we als groep de diepte in. Na 3 jaar herkende ik mezelf nog amper. Ik ben door diepe dalen gegaan en heb heel mooie momenten meegemaakt, maar aan het eind van de rit was 1 ding duidelijk voor mij: het spirituele luik in mij was geopend en vroeg nadrukkelijk om meer. Sindsdien volg ik al meer dan 10 jaar lezingen, cursussen en opleidingen allerhande: mindfullness, engelencursus, cursus energetica, Access Consciousness, chi neng qigong, CorePower Alchemie, EFT, Pranic Healing, Into me, I see, ... om nog maar niet te spreken van de stapels literatuur die ik tot mij nam. Ook op professioneel vlak ontwikkelde ik mij verder en behaalde ik mijn diploma als directeur.


Persoonlijke groei

Omdat persoonlijke groei en professionele groei al die jaren hand in hand zijn gegaan, begon ik steeds meer met een andere blik naar onderwijs te kijken. Ik zag de hoge druk die op onze jonge kinderen wordt gelegd en hoezeer veel kinderen hieronder lijden. Gebroken gezinnen, moeilijke thuissituaties, leerproblemen en gedragsproblemen; als zorgleerkracht kreeg ik er van dichtbij mee te maken en kwam steeds meer tot het besef dat het onderwijssysteem voor onze kinderen toch anders zou moeten. En dat persoonlijke groei hierin een veel voornamere rol zou moeten spelen. In 2017 heb ik dan besloten om mensen te zoeken die met mij wilden samenwerken aan een nieuw concept voor basisonderwijs. Hieruit is dan 'de Libellenschool' geboren, die in september 2018 haar deuren opende in Pelt. In 2022 was de school uitgegroeid tot en met het 6de leerjaar en was ik hier nog steeds als coördinator (directeur) aan de slag. Ik merkte echter steeds meer dat het oprichten van de school heel veel van mij heeft gevraagd en dat de jobinhoud zelf mij minder uitdaagde nu de structuren er eenmaal lagen. Daarnaast rijpte er steeds meer het verlangen in mij naar een coachingspraktijk rond persoonlijke groei.


Een nieuw hoofdstuk

In januari 2023 ben ik daarom gestopt als coördinator van de Libellenschool en in juli 2023 heb ik mijn praktijk opgestart. Ik heb een half jaar de tijd genomen om alles voor te bereiden, om mezelf nog meer te professionaliseren en vrijwillig te werken met mensen, zowel individueel als in groep. Deze ervaringen overtuigden mij alleen maar meer van het feit dat dit de juiste beslissing is voor mij. Nabi-coaching is hiermee geboren en ik kijk alvast uit naar de mooie ontmoetingen die hier vast en zeker uit voort zullen vloeien.